خواص فلفل سیاه

فلفل سیاه را می توانید به مقدار کم یا زیاد استفاده کنید. در اکثر غذاها آن را اضافه کنید. به همین دلیل است که ان را پادشاه ادویه جات می نامند.

فلفل سیاه یک ادویه رایج در طب آیورودا می باشد و برای مدت مدیدی است که برای داشتن یک وعده غذایی سالم از فلفل سیاه استفاده می شود. مهم نیست سن شما چقدر است یا چه جنسیتی دارید، هر کسی می تواند از این ادویه قدرتمند بهره مند شود. در ادامه به بررسی کامل خواص علمی فلفل سیاه می پردازیم.

حقایق تغذیه ای فلفل سیاه:

قبل از بررسی کامل فواید و مزایای فلفل سیاه، بهتر است بدانیم در 100 گرم فلفل سیاه چه مواد مغذی و به چه مقدار وجود دارد:

  • 7 میکروگرم ویتامین k
  • 1329 میلی گرم پتاسیم
  • 443 میلی گرم کلسیم
  • 171 میلی گرم منیزیم
  • 3 گرم فیبر
  • 251 کیلوکالری انرژی
  • 39 گرم پروتئین
  • 71 میلی گرم آهن
  • 20 میلی گرم سدیم
  • 27 میلی گرم ویتامین A
  • کلسترول صفر
  • 64 گرم شکر
  • 39 گرم اسیدهای چرب
  • مهمتر از همه این ها فلفل سیاه دارای یک آلکانوئید به نام پیپرین می باشد که نقش مهمی در حفظ سلامتی انسان دارد.

 

1- افزایش زیست فراهمی:

کمک به هضم غذا - زیست فراهمی

زیست فراهمی درصدی از دارو است که توسط بدن جذب می شود و با موفقیت به بافت هدف می رسد. اگر داروها و مواد مغذی به طور کامل جذب بدن نشوند، نمی توانند موثر باشند. فلفل سیاه با افزایش زیست فراهمی باعث جذب کامل تر مواد مغذی در بدن می شود.

پیپرین ماده ای است در فلفل سیاه که وظیفه این امر مهم را بر عهده داشته و از 3 طریق این کار را انجام می دهد.

الف) از طریق افزایش جذب مواد مغذی به وسیله دستگاه گوارش و کاهش زمان جذب در طول مسیر

ب) پیپرین وقتی مواد مغذی برای اولین بار از کبد عبور پیدا می کنند مانع از آن می شود که این مواد تحت متابولیسم و اکسیداسیون قرار گیرند.

ج) هر دو کار را انجام می دهد.

2- درمان اختلالات شناختی:

درمان آلزایمر

همیشه افزایش سن و مشکلات این دوران برای همه افراد ترسناک بوده است. اما مشکلات فقط پیری نیست. بلکه ممکن است اختلالات روانشناختی مختلفی گریبان گیر افراد این سن شود. مشکلاتی از قبیل از دست دادن توانایی کنترل مغز، فراموش کردن خانواده و خود فرد و بسیاری از مسائل مختص این دوران مهم. اما چندین نوع ادویه و گیاهان دارویی مثل فلفل سیاه می تواند این مسائل را از شما دور کند.

آلزایمر:

فلفل سیاه با بهبود عصب و اختلالات حافظه در هیپوکامپوس مانع از آلزایمر شده و حافظه شما را بهبود می بخشد. این مزیت ممکن است به دلیل تقویت نوروتروفین ها یا جلوگیری از صدمه های رادیکال های آزاد باشد. هنوز مکانیسم دقیق آن به طور کامل مشخص نشده است.

افسردگی:

افسردگی یکی از دلایل اصلی خودکشی در آمریکا می باشد. شاید شکلات یا یک وان حمام بتواند شما را آرام کند اما درمان نمی کند. آنچه مورد نیاز شماست فلفل سیاه می باشد. پیپرین موجود در فلفل سیاه به عنوان یک عامل ضد افسردگی عمل می کند، توانایی های شناختی شما را بهبود می بخشد و به شما کمک می کند تا به طور درستی اندیشه کنید.

هنوز مکانسیم اثر فلفل سیاه بر افسردگی در انسان ها به خوبی شناخته نشده است. اما مطالعات انجام شده بر روی موش نشان می دهد که اثر ضد افسردگی فلفل سیاه ممکن است ناشی از تنظیم سروتونین ( یک انتقال دهنده عصبی ) یا دوپامین ( انتقال دهنده عصبی با چندین نقش در عملکرد مغز ) باشد.

پارکینسون:

پیپرین مرگ و میر سلول ها را به طرز قابل توجهی کاهش می دهد و یک ضد التهاب قوی طبیعی می باشد که نقش مهمی در درمان پارکینسون دارد. پارکینسون یک بیماری تخریب کننده ای می باشد که عمدتا بر توانایی های حرکتی انسان تاثیر سوء می گذارد.

صرع:

داروهای مورد استفاده برای درمان صرع، عوارض جانبی از قبیل تخریب سیستم عصبی مرکزی دارد که منجر به افزایش ضربان قلب، تنفس و حتی از دست دادن هوشیاری می شود. فلفل سیاه ممکن است انتخاب خوبی برای بهبود صرع باشد چرا که دارای فعالیت های ضد تشنج می باشد بدون آنکه عوارض داروهای شیمیایی را داشته باشد.

3- جلوگیری و درمان سرطان:

درمان سرطان با فلفل سیاه

سرطان به خودی خود یک بیماری دردناک می باشد و عوارض جانبی درمان آن هم بر مشکلات این بیماری می افزاید. اما داشتن یک برنامه مشخص در مصرف فلفل سیاه می تواند از این بیماری پیشگیری نماید و حتی در زمان مبتلا شدن به این بیماری دردها را کاهش دهد و در جهت درمان این بیماری عمل نماید.

  • فلفل سیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشند و می تواند سلول های سرطانی را کاهش داده یا مانع رشد آن شوند.
  • فلفل سیاه به همراه هل می تواند قدرت سلول های ایمنی بدن را در کشتن سلول های سرطانی افزایش دهد و اثرات ضد تومور داشته باشند.
  • فلفل سیاه با کمک به سم زدایی طبیعی بدن مانع از رشد سلول های سرطانی می شود.
  • فلفل سیاه همچنین ممکن است مانع فعالیت بعضی از ترکیبات شیمیایی شود که این ترکیبات باعث جهش سلولی و در نتیجه ایجاد سرطان می شود.

4- کمک به کاهش وزن

کاهش وزن با فلفل سیاه

بدن شما هنگامی هم که استراحت می کنید در حال مصرف انرژی می باشد. به این حالت متابولیسم پایه می گویند. فلفل سیاه متابولیسم پایه را تحریک کرده و باعث ایجاد حرارت بیشتری در بدن شده و در نتیجه تجمع چربی ها را از بین می برد.

پیپرین از طریق تولید مواد شیمیایی که باعث مصرف انرژی بیشتری می شود، متابولیسم بدن شما را افزایش می دهد. فلفل سیاه همچنین باعث تجزیه سلول های چربی شده و در نتیجه با چاقی مبارزه می کند. همانطور که گفتیم یکی از خواص فلفل سیاه افزایش زیست فراهمی می باشد که باعث می شود مواد مغذی بدن بیهوده نباشد و بیشتر آن جذب خون شوند.

5- کمک به ترک سیگار:

امروزه محصولات متعددی برای ترک سیگار به بازار آمده است. برخی از این تجهیزات بدون نیکوتین از فلفل سیاه در شکل بخار استفاده می کنند. هنگامی که با استفاده از این تجهیزات در معرض استنشاق قرار می گیرید، دود فلفل به دستگاه تنفسی شما می رسد و حسی شبیه دود سیگار را برای شما تداعی می کنند. این احساس باعث رضایت شما شده و علائم ترک را برطرف می نماید.

6- درمان مشکلات تنفسی:

درمان آسم و آلرژی

فلفل سیاه در طب سنتی آیورودا استفاده می شود و اخیرا در طب مدرن برای درمان مسائل تنفسی مثل سینوس، سرفه، سرماخوردگی، تنفس سخت و آسم کابرد دارد. مخاط ناشی از اختلالات تنفسی توسط فلفل تحریک شده و به وسیله سرفه یا عطسه خارج می شود و از آنجا که فلفل ضد باکتری است از عفونت جلوگیری می کند.

7- تقویت سیستم گوارش:

تقویت معده با فلفل سیاه

یک سیستم گوارش توانمند و قوی نیازمند به تغذیه سالم می باشد و فلفل سیاه می تواند اینکار را برای شما انجام دهد. فلفل سیاه دستگاه گوارش را تقویت می کند و زمان حرکت غذا درون دستگاه گوارش را کمتر می کند. افزایش زیست فراهمی متابولیسم را بهبود می بخشد و آنزیم های گوارشی را تحریک می کند. فلفل سیاه ضد نفخ نیز می باشد و با خروج گاز از بدن مانع از تشکیل گازهای اضافی در بدن ما می شود.

فلفل سیاه همچنین باعث افزایش اشتها از طریق تحریک گیرنده های بویایی می شود. اینکار باعث بهبود در بلع می شود و این برای بعضی از افراد مسن که مشکل در بلع دارند بسیار مفید می باشد. این ادویه مفید با کاهش فرآیند استرس اکسیداتیو، بسیاری از بیماری ها از جمله مشکلات قلبی-عروقی و بیماری های معده را کاهش می دهد. این عوامل ضد التهابی مانع از زخم و آسیب به مخاط معده می شود و سموم و آب اضافی بدن را از بین می برد.

نکته مهم: از آن جا فلفل سیاه ترشح اسید معده را افزایش می دهد نباید در مقادیر زیاد مصرف شود و باید دوز مناسب آن را غذاها رعایت شود.

8- درمان دیابت:

درمان دیابت با فلفل سیاه

فلفل سیاه با مهار برخی از آنزیم های خاص باعث جلوگیری و درمان دیابت می شود. یک مطالعه بر روی عصاره فلفل سیاه نشان داد که محتوای فنولیک و آنتی اکسیدان های فلفل سیاه به درمان دیابت نوع 2 کمک می کند. همچنین همانطور که گفتیم فلفل سیاه باعث افزایش متابولیسم پایه و کاهش وزن می شود که این به نوبه خود می تواند به درمان دیابت نوع 2 بینجامد.

9- درمان فشار خون بالا

درمان فشارخون بالا

پیپرین موجود در فلفل سیاه از طریق بستن کانال های کلسیم باعث کاهش فشار خون شده و فشارخون بالا را درمان می کند. یک مطالعه بر روی موش ها نشان داد که پیپرین فشارخون ناشی از استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد. فنولیک ها و آنتی اکسیدان های روغن فلفل سیاه همچنین باعث درمان فشارخون بالا در افراد می شود.

10- درمان بیماری های دهان و دندان:
درمان بیماری های دهان و دندان

دندان های سالم نشان دهنده ی لثه های سالم می باشد که می توان با نخ دندان کشیدن و ماساژ لثه آن ها را سالم نگه داشت. در بسیاری از مخلوط های طب آیورودا از فلفل سیاه برای ماساژ استفاده می شود. چنین ماساژهایی می تواند دندان درد شما را کاهش دهد، دهان شما را ضد عفونی کند و از مسائل دیگری مانند چرک و آبسه جلوگیری به عمل آورد.

11- تقویت سلامت مو

افزایش رشد مو

شاید استفاده از فلفل سیاه در بهبود و درمان مشکلات مو کمی دور از ذهن باشد، اما این کار شدنی است. فلفل سیاه می تواند از ریزش مو جلوگیری به عمل آورد و همچنین رشد آن را تقویت نماید. با این حال هنوز تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

خطرات فلفل سیاه:

عوارض فلفل سیاه

 

فلفل سیاه اگر چه در مقادیر مناسبش خواص بسیاری را نصیب افراد می کند اما مصرف بیش از حد آن عوارضی را به همراه خواهد داشت که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

با توجه به اطلاعاتی که از فیتو شیمی فلفل سیاه بدست آوریم، متوجه شده ایم این ادویه دارای ماده شیمیایی به نام سافرول بوده که در مقادیر بالا می تواند سمی باشد. حتی مقادیر مناسب از فلفل قرمز می تواند تولید رادیکال های آزاد را در بدن افزایش دهد. این اثر فرآیند استرس اکسیداتیو است که می تواند باعث تحریک روده شود. اثرات دوزهای بالاتر از این ادویه می توان با اثرات مخرب دوزهایی از آسپیرین مقایسه شود که می تواند منجر به خونریزی های خفیف روده شود. این خونریزی خفیف می تواند در حضور فلفل سیاه رخ دهد و همچنین ترشح آب های مفید معده را کاهش دهد.

از آنجایی که بخشی از سیستم ایمنی، به دستگاه گوارش و روده انسان مربوط می باشد این توانایی تخریبی فلفل سیاه می تواند در عملکردهای سیستم ایمنی بدن نیز موثر باشد. این مطالب درباره فلفل سیاه به این دلیل بیان شد که بسیاری از افراد بدون توجه به این مسائل مصرف این ادویه را در وعده های غذایی خود به صورت خودسر افزایش می دهند. در حالی که افرادی که دارای سیستم گوارشی حساس هستند، یا سابقه مشکلات روده و سیستم ایمنی دارند باید در مصرف این ادویه احتیاط بیشتری داشته باشند.

برای خرید فلفل سیاه و خرید ادویه جات دیگر به عطارمارت مراجعه کنید.

 

منبع: curejoy.com

منبع: سایت philmaffetone.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *