مزایای-استفاده-از-ادویه-جات-و-گیاهان-دارویی-در-آشپزی

مزایای استفاده از ادویه و گیاهان دارویی در آشپزی

اکثر ما در آشپزی از نمک یا چاشنی های مصنوعی استفاده می کنیم…

که اینکار فقط باعث افزایش سدیم بدن ما می شود. کارشناسان تغذیه ای بین المللی نگران افزایش چاقی در سطح کره جهان هستند که به دلیل خوردن غذاهای آماده و زندگی بدون تحرک می باشد. به همین دلیل آن ها مردم را تشویق می کنند تا به جای استفاده از چاشنی های مصنوعی از جایگزین های بسیار سالمتری مثل انواع ادویه جات و گیاهان دارویی در هنگام پخت غذا استفاده کنند.

ریحان، زیره، گشنیز، دارچین، رزماری، آویشن و… فقط تعدادی از گیاهان و ادویه جات می باشد که می توانید برای طعم و مزه دادن به غذاهای خود از آن ها استفاده نمایید. این مواد علاوه بر بخشیدن یک طعم خوب به غذا باعث سلامتی و تقویت بدن انسان نیز می شود. در ادامه برخی از مزایای این چاشنی های طبیعی را ذکر می کنیم.

ریحان:

این گیاه به خواص ضد ویروسی و ضد التهابی شناخته شده است و در بسیاری از غذاها من جمله سوپ و سبزیجات استفاده می شود. ریحان به خوبی مشکلات گوارشی را حل می کند و اخیرا دانشمندان در آخرین تحقیقات به دنبال این هستند که به تاثیرات ضد سرطانی ریحان پی ببرند.

رزماری:

رزماری هم حاوی مواد ضد التهاب می باشد به جز آنتی اکسیدان هایی که در رزماری وجود دارد و با انواع التهاب مبارزه می کند. سایز خواصی که رزماری برای سلامتی ما دارد عبارت است از: فیبر برای بهبود سیستم گوارشی، آهن برای تقویت سیستم تنفسی و کلسیم برای تقویت استخوان ها

زنجبیل:

از این ریشه به طور سنتی برای درمان سوءهاضمه و بهبود سرماخوردگی استفاده می شود. همچنین حاوی ماده ای به نام gingerols می باشد که در درمان آرتروز بسیار مفید می باشد. این ماده همزمان می تواند به مبارزه با سلول های سرطانی هم بپردازد. مزایای دیگر این ادویه شامل تسکین درد قاعدگی، برونشیت و دردهای عضلانی می باشد. شما می توانید از این ماده در سرخ کردنی ها، سالادها و سوپ ها بهره ببرید.

برای آگاهی بیشتر در مورد خواص این ماده مقاله ۲۳ خاصیت مهم زنجبیل برای سلامتی را مطالعه نمایید.

زردچوبه:

این ادویه خاص یکی از ادویه های محبوب در بسیاری از غذاهای آسیایی به خصوص هندی می باشد. زردچوبه دارای ماده ای به نام کورکومین می باشد که نقش مهمی در مبارزه با سلول های سرطانی ایفا می کند. به همان اندازه هم می تواند برای کاهش التهاب و دردهای عضلانی مورد استفاده قرار گیرد. برای آشنایی زردچوبه مقاله زردچوبه، تاریخچه خواص آن را مطالعه نمایید.

نعناع:

این گیاه شاید مثل بقیه ادویه ها و گیاهان دارویی محبوب نباشد اما از نظر خواص بهداشتی و سلامتی کمتر از بقیه نیست. می توان از نعناع برای کاهش حالت تهوع و بهبود مشکلات گوارشی استفاده شود. اگر مشکلات گوارشی دارید می توانید چای نعناع را میل بفرمایید و شاهد خواص خوب آن باشید.

از این ادویه جات و گیاهان دارویی می توانید در انواع غذاهای خود بهره ببرید. چه به صورت برگ های خشک و چه به صورت پودری. بعضی از آن ها را می توانید در باغچه خانه خود هم بکارید و به صورت تازه میل کنید و همچنین از طعم و مزه بی نظیر آن ها بهره ببرید.

 

منبع: سایت healthybuilderz.com