خواص ترخون

برترین خواص ترخون

شما احتمالا از ترخون که فرانسویان آن را پادشاه گیاهان می نامند در آشپزی استفاده کرده اید. از برگ های خشک شده و تازه ترخون به صورت رایجی در دم کرده ها، چاشنی ها، مرغ و ماهی و سایر دستورالعمل های غذایی برای افزودن یک طعم خاص و دل پذیر استفاده می شود. بهتر است از ترخون به صورت تازه استفاده کنید تا از طعم و مزه خوب آن که شبیه انیسون یا شیرین بیان نیز می باشد بهره مند شوید.

اما با توجه به خواص فراوان این گیاه دارویی نمی توان انتظار داشت که تنها کاربرد آن استفاده در آشپزی باشد. می توانید ترخون را مستقیما از آشپزخانه به کابینت پزشکی خود منتقل نمایید. ترخون برای درمان مشکلات گوارشی، بهبود اشتها، نگهداری آب در بدن، درد دندان و مشکلات خواب و قاعدگی استفاده می شود. به محض اینکه شما مصرف این گیاه را آغاز کنید خواص بی شمار آن به زندگی شما وارد می شود. در ادامه مهمترین خواص ترخون را بیان می کنیم.

 

مقاله پیشنهاد شده: برترین گیاهان دارویی ضد ویروس را بشناسید

 

گیاه دارویی ترخون

 

خواص ترخون:

 

  • بهبود هضم غذا:

 

ترخون و مواد موثره موجود در آن از ابتدای فرآیند گوارش تا انتهای آن می تواند تاثیر گذار باشد. ترخون با تحریک بزاق به هضم و عمل بلع کمک کرده و در طول مسیر دستگاه گوارش با ترشح آب های شکمی به حرکات پریستالسی روده کمک می نماید.

اکثر قابلیت های گوارشی ترخون به دلیل کاروتنوئیدهای موجود در آن می باشد. گروه علوم تغذیه دانشگاه کورک ایرلند به بررسی تاثیر گیاهان دارویی دارای کاروتنوئید بر هضم غذا پرداخته اند. نتایج نشان داد این گیاهان از طریق جذب کاروتنوئیدهای در دسترس به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می کنند.

 

  • خواب بهتر

 

در حالی که از لحاظ علمی هنوز تاثیر مثبت ترخون بر مسائل خواب نظیر بی خوابی ثابت نشده است برخی از کارشناسان گیاهان دارویی معتقدند نوشیدن چای ترخون قبل از خواب می تواند در آرام سازی سیستم عصبی و ایجاد یک خواب با کیفیت موثر باشد. فرانسوی ها به طور سنتی از چای ترخون برای بی خوابی استفاده می کنند.

 

مقاله پیشنهاد شده: خواص کالندولا یا گل همیشه بهار، یکی از گیاهان دارویی ضد التهاب و ضد ویروس

 

  • مشکلات قاعدگی را بهبود می بخشد

 

برای زنانی که با قاعدگی مشکل دارند گیاه ترخون می تواند مفید باشد. این گیاه به طور کلی باعث سلامت دستگاه تولید مثل زنان و تقویت قاعدگی می شود. هنوز تحقیقات علمی این موضوع را اثبات نکرده است بنابراین اگر باردار هستید از مصرف ترخون خودداری نمایید.

با این حال آویشن که یک گیاه دارویی مشابه ترخون می باشد، به تازگی نشان داده است برای کاهش درد دوره قاعدگی موثر است. از آن جا که ترخون اثرات مشابه با آویشن دارد گیاه شناسان ترخون را نیز برای اهداف قاعدگی تجویز می نمایند.

 

  • درمان دندان درد

 

در طول تاریخ، اطبا طب سنتی از برگ های تازه ترخون به عنوان یک درمان خانگی دندان درد استفاده کرده اند. گفته می شود یونانیان باستان از این برگ برای بی حس کردن دهان بهره برده اند. این خاصیت از بین بردن درد ترخون ناشی از سطح بالای اژنول است که یک ماده شیمیایی بیهوش کننده است که در برخی گیاهان یافت می شود.

روغن گل میخک، یکی دیگر از درمان های طبیعی دندان درد می باشد که حاوی آژنول می باشد. ترخون همچنین می تواند به کاهش زخم های لثه دهان که می تواند همراه با دندان درد باشد کمک شایانی می کند.

 

  • مبارزه با باکتری ها

 

دو نوع باکتری که بسیار شناخته شده و خطرناک هستند عبارتند از: استافیلوکوکوس اورئوس و ای.کلای. جوش، مسمومیت غذایی، سلولیت (عفونت بافت) و سندروم شوک سمی برخی از بیماری هایی است که توسط باکتری استافیلوکوکوس ایجاد می شود. برخی از انواع E.coli می تواند اسهال ایجاد کند و نمونه های دیگر باعث ایجاد عفونت های دستگاه ادراری، تنفسی و سایر بیماری ها می شود.

روغن ضروری ترخون فعالیت ضد باکتری خود را نسبت به این دو باکتری نشان داده است. مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۲ در مجله میکروبیولوژی ایران نشان داد که نه تنها روغن ضروری ترخون ممکن است باکتری های خطرناک را از بین ببرد، بلکه این توانایی را دارد تا به عنوان نگهدارنده طبیعی، مخصوصا در پنیر، استفاده شود. همچنین تحقیقات نشان داده است که روغن ترخون به عنوان بخشی از درمان طبیعی بیماری SIBO یا رشد بیش اندازه باکتری ها در روده کوچک موثر است و سال ها به عنوان یک داروی گیاهی برای این بیماری استفاده شده است.

 

ترخون

 

جدول ارزش غذایی ترخون:

 

در یک قاشق غذاخوری ترخون مواد زیر موجود است:

 

  • ۵ کالری
  • ۹ گرم کربوهیدرات
  • ۴ گرم پروتئین
  • گرم چربی
  • گرم فیبر
  • میلیگرم منگنز
  • ۶ میلی گرم آهن
  • ۹ میلی گرم کلسیم
  • ۱ میلی گرم منیزیم
  • ۸ میلی گرم پتاسیم

 

مقاله پیشنهاد شده: ۷ خاصیت اثبات شده روغن سیاه دانه

 

آویشن یا ترخون:

 

ترخون:

 

  • در آشپزی کمتر استفاده می شود و بیشتر به صورت تازه و خام مصرف می گردد.
  • روغن ضروری آن به قصد بهبود هضم و اشتها مصرف می شود.
  • از خانواده آفتابگردان
  • تعداد محدودی گونه وجود دارد
  • عطر و طعم انیسون
  • دارای خواص آرامش بخشی

 

آویشن:

 

 

  • اکثر اوقات به صورت پختی و دم کردنی استفاده می شود.
  • دارای خواص ضد عفونی کنندگی می باشد
  • از خانواده نعناع
  • بیش از ۳۰۰ گونه
  • دارای مزه تند و چوبی
  • بهبود حوصله

 

مقاله پیشنهاد شده: آخرین تحقیقات در مورد خواص زردچوبه، ادویه ای مهم ایرانیان

 

تاریخچه ترخون:

 

ترخون در بسیاری از فرهنگ های شرقی و غربی به عنوان غذا و دارو مورد استفاده قرار گرفته است. از برگ های تازه آن در انواع سالاد استفاده می شد. نام لاتین آن Artemisia dracunculus بوده که به معنای اژدهای کوچولو است و دلیل اصلی این نامگذاری ریشه های پوشیده از خار این گیاه می باشد. روغن فرار ترخون از لحاظ شیمیایی با انیسون یکسان است به همین دلیل طعم آن ها بسیار شبیه به هم می باشد.

از این گیاه در قرون وسطی برای درمان بیماری های مختلفی توسط پزشکان سنتی استفاده می گردیده است. سربازان رومی قبل از پیاده روی ها شاخه های این گیاه را در کفش خود قرار می دادند تا خستگی ناشی از راهپیمایی کاهش پیدا کند.

 

احتیاط های استفاده از ترخون:

 

ترخون جزء مواد غذایی ایمن بوده و مصرف آن برای اکثر افراد برای دوره های کوتاه مدت بلامانع می باشد. با این حال استفاده طولانی مدت از ترخون توصیه نمی شود چرا که حاوی ماده ای به نام استراگول بوده که در طولانی مدت سرطان زا می باشد. اگر شیرده یا باردار هستید استفاده از این داروی گیاهی توصیه نمی شود.

اگر دچار اختلالات خونریزی یا سایر بیماری های مزمن هستید قبل استفاده از ترخون با پزشک خود مشورت نمایید. مصرف ترخون در مقادیر زیاد می تواند فرآیند لخته شدن خون و بند آمدن آن را با مشکل مواجه نماید. به همین دلیل دو هفته قبل از عمل جراحی مصرف آن را قطع نمایید تا از هر گونه مشکل در خونریزی جلوگیری نمایید.

اگر به گیاهان خانواده کاسنیان یا مرکبان حساسیت دارید بهتر است از مصرف ترخون اجتناب نمایید.

 

 منبعسایت draxe.com