- عطارمارت
- مرداد 8, 1400
یکی از محصولات مرتبط با عسل گرده گل می باشد که از تولیدات زنبور عسل می باشد. ما در این مقاله به بررسی این موضوع پرداختیم که گرده گل چیست؟ خواص گرده گل چیست؟ و هر آن چه باید در مورد گرده گل بدانید. پس تا انتهای این مقاله از عطاری آنلاین عطارمارت همراه ما باشید.
گرده گل چیست؟
پولن یا در اصطلاح فارسی گرده گل یکی از تولیدات زنبور عسل است که یک ماده ی غذایی سرشار از خاصیت هم برای انسان و زنبور عسل به حساب می آید.
گرده گل یک ماده ی کروی شکل است که قسمت نرینگی گیاه است. گرده گل هرآنچه که برای تلقیح ماده لازم است را درون خودش دارد. حال برای آنکه عمل لقاح صورت بگیرد گرده گل باید به گیاه ماده برسد. عوامل زیادی در رساندن گرده گل به گل ماده دخیل هستند من جمله باد و حشرات که زنبور عسل یکی از این حشرات می باشد.
زنبور عسل به منظور به دست آوردن شهد گل بر روی گل نشسته و گرده گل به بدن و پاهای زنبور عسل می چسبد.
با جا به جایی زنبور، گرده گل بین گیاهان ماده پخش می شود و بدین منظور گیاه ماده بارور میشود. زنبور عسل برای رهایی از این گرد ها با مالیدن پاهای خود به یکدیگر گرده ها را جمع آوری می کند و به داخل کندو می برد.
گرده گل که توسط زنبور عسل کارگر بسته بندی شده و به داخل کندو برده می شود به عنوان منبع اولیه ی تغذیه ی دیگر زنبور ها در نظر گرفته می شود.
مقاله پیشنهادی: بره موم چیست؟
خواص گرده گل به صورت خلاصه:
گرده گل دارای ترکیبات مغذی است که برای انسان بسیار مفید می باشد. گرده گل سرشار از پروتئین است به طوری 40 درصد ترکیب گرده گل، از پروتئین می باشد.
همچنین از دیگر ترکیبات گرده می توان به انواع مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و آهن و همچنین انواع ویتامین های E C و A اشاره کرد.
به دلیل خواص بیشمار درمانی این ماده، از قدیم ایام مورد استفاده ی مردم قرار می گرفته است. مصریان در گذشته گرده گل را گرد و غبار حیات بخش توصیف کرده اند.
در کتاب مقدس مسیحیان نیز گرده گل ستایش شده است. پزشکان و حکما قدیم اعتقاد داشتند گرده گل برای معده مفید است. این پزشکان گرده گل را قابض و آرام بخش توصیف کرده اند.
امروزه نیز مصرف گرده گل بعد از جنگ جهانی دوم گسترش پیدا کرد و مردم از گرده گل برای درمان بیماری های خود بهره گرفتند. امروزه گرده گل را می توان در انواع کرم ها، لوسیون ها، کپسول ها و یا به صورت پودر مکمل مصرف کرد.
مصرف گرده گل یا همان گرده ی زنبور عسل برای کودکان نیز بسیار توصیه شده است. گرده گل به دلیل دارا بودن ارزش غذایی بالا و همچنین تسریع کمبود مواد غذایی در بدن، برای رشد و سلامت کودکان بسیار مفید می باشد. گرده گل متابولیسم بدن را تنظیم و کم اشتهایی کودکان را نیز درمان می کند.
خواص گرده گل
تقویت سیستم ایمنی بدن
برای آن که بدن بتواند با بیماری ها مقابله کند باید سیستم ایمنی بدن، سالم و قوی باشد. در مطالعات اخیر دانشمندان مشخص شده است که گرده گل می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و از بروز بیماری و ضعف و بیحالی بدن جلوگیری کند.
گرده گل یا همان گرده ی زنبور عسل، با خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد قارچی خود می تواند ویروس ها و قارچ های مهاجم بدن را نابود کند.
از جمله ویروس هایی که بدن با آن درگیر است ویروس مسمومیت غذایی یا همان استافیلوکوکوس اورئوس است که با مصرف گرده ی زنبور عسل می تواند این ویروس را نابود کرد.
اگر گرده ی زنبور عسل به عنوان یک مکمل غذایی در نظر گرفته شود و در سبد مصرفی خانوار ها قرار بگیرد می تواند تضمین کننده ی سلامتی خانوار باشد.
مصرف گرده ی زنبور عسل می تواند عمر را طولانی تر کند و درصد موفقیت باروری را افزایش دهد. همچنین می توان گفت با مصرف گرده ی زنبور عسل متابولیسم و توده ی عضلانی بدن در صورت بروز مشکل، بهبود می یابد.
مقاله پیشنهادی: ژل رویال چیست؟
درمان چربی خون
مطالعات تجربی پزشکان نشان داده است که مصرف گرده ی زنبور عسل سبب کاهش چربی خون و غلظت چربی خون می شود.
در طی آزمایش های انجام شده بر بیماران دارای چربی خون مشخص شده است که مصرف گرده ی زنبور عسل سبب کاهش محتوای چربی خون بین 20 تا 35 درصد در سرم خونی افراد شده است.
بیمارانی که گرفتار تصلب شرابین هستند دچار کم بینی و یا نزدیک بینی می شوند. مصرف گرده سطح کلسترول خون را کاهش داده و زمینه ی دید را افزایش می دهد و حدت بینایی را نیز تثبیت می کند.
افراد مسن برای رهایی از بیماری هایی پیری نظیر آلزایمر می توانند گرده زنبور را مصرف کنند زیرا جریان گردش خون در مغز را بهبود می بخشد در نتیجه عملکرد مغز بهتر می شود.
سم زدایی از کبد
گرده گل یا همان گرده ی زنبور عسل علاوه بر خواص بیشماری که در ابتدای مقاله ذکر شد، خاصیت سم زدایی و پاکسازی بدن را نیز دارد.
گرده می تواند عوارض مصرف داروهایی شیمیایی، آلودگی های محیطی، بیماری های شغلی و آلودگی فلزات سنگین را در بدن کاهش دهد و سلول های کبدی را محافظت کند. گرده گل با دارا بودن فلانوئید ها و اسید آمینه ها می تواند از مسمومیت های غذایی جلوگیری کند.
درمان کم خونی
در بیماری کم خونی که تعداد گلبول های خون کاهش پیدا می کند فرد دچار ضعف و بیحالی می شود که برای درمان آن می تواند گرده گل را توصیه کرد. گرده گل با دارا بودن ویتامین C آهن و منیزیم بالا، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد و همچنین سبب بهبود گردش خون می شود.
نتیجه گیری در مورد خواص گرده گل:
گرده گل یا همان گرده ی زنبور عسل از فرآورده های تولیدی زنبور عسل می باشد که دارای خواص بیشماری می باشد. این گرده با دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی و همچنین دارا بودن مقادیر زیادی پروتئین، فلانوئید و اسید آمینه برای درمان بیماری ها و همچنین رشد کودکان مفید می باشد. گرده ی زنبور عسل می تواند در درمان کم خونی، ضعف اعصاب، عملکرد کبد، ناباروری موثر باشد.