توضیحات
باریجه یکی از گیاهان دارویی بوده که به دلیل خواص فراوان صمغ آن مورد استفاده قرار می گیرد. طبع این گیاه گرم و خشک بوده و شیره آن را می توان از طریق برشی در سطح ساقه این گیاه خارج کرد و برداشت نمود. صمغ این گیاه در اواخر بهار و اوایل تابستان استخراج می شود. در ابتدای خروج صمغ آن سفید است اما در مجاورت هوا به رنگ قرمز و قهوه ای تبدیل می شود.
باریجه دارای اسم های دیگری نظیر قاسنی، قسنی، قاصنی و بارزد نیز است. این گیاه دارویی شباهت زیادی به گیاه آنغوزه داشته و خواص فراوانی را برای آن ذکر کرده اند. مهم ترین خاصیت صمغ باریجه کمک به بهبود مسائل مربوط به اختلالات عصبی می باشد. اما خواص دیگری نیز برای این صمغ ذکر شده است که مهم ترین آن ها به شرح زیر است:
- ضد نفخ و کاهش دهنده گازهای گازهای دستگاه گوارش
- نرم کردن سینه و بهبود سرفه های مزمن
- کمک به صرع
- بهبود بواسیر و هموروئید
- تقویت معده و کبد
- همراه با عسل می تواند به دفع سنگ کلیه و خرد کردن آن کمک کند.
- مصرف همراه با آب می تواند به کاهش سوزش هنگام دفع ادرار کمک کند.
- بهبود زخم های روی پوست در صورت مصرف موضعی
- استفاده به عنوان طعم دهنده به غذاها
- استفاده در صنعت آرایشی و بهداشتی
مصرف باریجه به صورت موضعی یا خوراکی منعی ندارد اما باید دوز مناسب خود را بدانید.
نقاط قوت
- ضد تشنج
- ضد دردهای معده
- بهبود زخم های بیرونی بدن
- ضد عفونی کننده طبیعی بدن
- بهبود تنگی نفس
- درمان اختلالات عصبی