توضیحات
تخم ریحان یکی از تخم های دارویی است که مانند تخم شربتی با قرار گرفتن در آب، آن را به درون خود جذب می کند و یک ماده چسبناک را از خود ترشح می کند. البته لازم است بدانید که دانه های باد کرده تخم ریحان از دانه های تخم شربتی بزرگ تر هستند و می توانند جایگزین خوبی برای تخم شربتی باشند.
خواص تخم ریحان
در روز های گرم سال و یا ماه مبارک رمضان با خوردن تخم ریحان خیس خورده می توانید آب را برای مدت زمان طولانی تری در بدن خود ذخیره کنید و در نتیجه کمتر احساس عطش و تشنگی داشته باشید.
همچنین تخم ریحان مانند تخم شربتی به دلیل این که دارای مقادیر زیادی فیبر است و همچنین آب زیادی را به خودش جذب می کند و حجیم می شود، پس از میل کردن براحتی معده را پر می کند و در نتیجه به ما کمک می کند تا راحت تر به سمت کاهش وزن و تناسب اندام برویم.
برای رفع مسمومیت های غذایی و پاک سازی دستگاه گوارش و همچنین جلوگیری از استفراغ، تخم ریحان یکی از بهترین گزینه هاست. علاوه بر موارد گفته شده تخم ریحان ادرار آور و مسهل است و باعث می شود تا سموم بدن به راحتی خارج شوند.
از دیگر خواص تخم ریحان سبز می توان به درمان دیابت خصوصا دیابت نوع دو، کاهش درد و سوزش معده، ضد اضطراب و افسردگی، مسکن برای درد های حلق، بر طرف سازی نیاز های بدن از جمله مواد معدنی و ویتامین های مختلف و دیگر موارد اشاره کرد.
نکات مهم درباره تخم ریحان
مزاج تخم ریحان کمی گرم و خشک است. با توجه به این که طبع آن خیلی گرم نیست مصرف آن در روز های گرم مشکلی ندارد.
خوردن تخم ریحان خواص قاعده آور و تب بر دارد و لذا برای بانوانی که زایمان داشته اند مفید است.
نقاط قوت
- مقادیر بالای فیبر
- رفع یبوست
- کمک به کاهش وزن و تناسب اندام