- عطارمارت
- خرداد 26, 1397
گل همیشه بهار به راحتی برداشت و استخراج می شود. چه در یک گلدان باشد چه در یک ظرف شیشه ای، گل همیشه بهار یا کالندولا زیباست. این گیاه دارویی را می توان به شکل های کرم، پماد، روغن، ژل و حتی دمنوش استفاده کرد. از گل همیشه بهار می توان در حمام، در سالادها و خورش ها بهره برد، همچنین این گیاه دارویی به خمیردندان ها و دهانشویه ها اضافه می شود.
از گل همیشه بهار برای قرن هاست که برای اهداف زیبایی، آشپزی، آرایشی و دارویی بهره برده می شود. از کالندولا می توان به صورت خوراکی استفاده کرد اما عمده کاربرد این گیاه به صورت مصرف موضعی می باشد. از این گل در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی و مراقبت از پوست استفاده شده است و بیش از 200 محصول از قبیل لوسیون ها، شامپوها و سایر محصولات بهداشتی از این گیاه دارویی بهره برده است.
گل همیشه بهار حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان در قالب کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها هستند. این گل دارای هر دو نوع لوتئین و بتاکاروتن می باشد که بدن آن ها را جذب و به ویتامین A تبدیل می کند. گل همیشه بهار همچنین دارای اسیدهای چرب بوده که دو نوع مهم آن کالندیک و لینولئیک اسید می باشد.
مقاله پیشنهاد شده: ۱۶ مورد از اعجاب انگیزترین خواص گشنیز
7 خاصیت مهم گل همیشه بهار ( کالندولا )
دارای خواص ضد التهابی:
گل همیشه بهار به دلیل دارا بودن ترکیبات فلاوونوئیدی قوی، دارای خواص ضد التهابی مناسبی می باشد. آنتی اکسیدان های این گیاه بدن را از آسیب های رادیکال های آزاد و ترکیباتی همچون پروتئین واکنشی C و سیتوکسین ها حفظ می نماید.
لینولئیک اسید که یک ترکیب ضد التهابی می باشد در مقادیر مناسبی در گل همیشه بهار وجود دارد. ترکیبات ضد التهابی، این گیاه را قادر می سازد در درمان انواع التهاب، مسائلی نظیر بثورات پوستی، درماتیت، عفونت گوش، انواع زخم ها، گلودرد و موارد دیگر موثر و راهگشا باشد. قطره های گوش کالندولا گاهی برای درمان عفونت گوش در کودکان استفاده می شود.
تسکین اسپاسم های عضلانی
گل همیشه بهار می تواند در کاهش و بهبود اسپاسم های عضلانی موثر باشد. نتایج یک تحقیق در دانشگاه پزشکی آقا خان پاکستان نشان داد، عصاره خام این گیاه می تواند به طور خود به خود در آرام سازی انقباضات عضلانی موثر باشد. این تحقیق یک پایه علمی برای استفاده سنتی از این گیاه در گرفتگی های شکمی و یبوست می باشد.
مقاله پیشنهاد شده: برترین گیاهان دارویی ضد ویروس را بشناسید
درمان زخم ها، جراحت ها و هموروئید ( بواسیر )
در مطالعات انجام شده بر روی زخم هایی که سرعت بهبود آن ها کم است، محققان متوجه شدند استفاده از پماد و روغن های گل همیشه بهار در در التیام و خوب کردن زخم عملکرد بسیار خوبی دارد و سرعت بهبود را افزایش می دهد. در یک مطالعه حیوانی نتایج نشان داد 90 درصد حیوانات درمان شده با کالندولا بهبودی حاصل پیدا کردند در مقابل فقط 51 درصد حیوانات که از روغن های گیاهی استفاده نکرده بودند بهبود یافتند.
از کالندولا برای استحکام پوست و آبرسانی بیشتر استفاده می شود. علاوه بر این، گل همیشه بهار جریان خون و اکسیژن رسانی را به بافت ها و همچنین زخم ها تسریع می بخشد و نقش مهمی در بهبودی سریع تر زخم ها و جراحت ها دارد. به همین دلیل برای درمان هموروئید یا بواسیر موثر می باشد. امروزه بسیاری از کرم ها و پمادها برای تسکین اینچنین ناراحتی های خارجی از این گل دارویی استفاده می کنند. همچنین وقتی به صورت دمنوش مصرف شود برای بهبود زخم معده و زخم های دهان و دندان مفید است.
کمک به قاعدگی
نوشیدن چای گل همیشه بهار می تواند به مسائل قاعدگی کمک نماید. همچنین عوارض ناشی از قاعدگی را در زنان کاهش می دهد. حضور فلاوونوئیدها در این گیاه به ماهیچه ها و جریان خون کمک می کند تا آرام تر شوند و این موضوع به خوبی بر قاعدگی زنان تاثیر مثبتی دارد.
خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی
اسیدهای موجود در روغن این گیاه دارای اثرات ضد میکروبی و ضد ویروسی می باشد به خصوص اگر با روغن آفتابگردان ترکیب شود. روغن ها و اسیدهای موجود در این گیاه توانایی مبارزه با انواع پاتوژن ها، کاندیدا و باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک ها را دارا می باشد. این دلیل خوبی است که از این گیاه در محصولات موضعی ضد عفونی کننده استفاده می کنند.
مقاله پیشنهاد شده: وظایف کبد، درمان کبد چرب و علائم سرطان کبد
بهبود سلامت دهان و دندان
کالندولا به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد باکتری آن در سال های اخیر به عنوان یک افزودنی محبوب به خمیر دندان ها و دهانشویه ها اضافه شده است. این خواص ضد میکروبی و ضد باکتری به این گیاه کمک می کند تا التهابات لثه را کاهش داده و با سوراخ ها و پلاک های دندان مبارزه نماید.
مبارزه با سرطان
گل همیشه بهار به دلیل خواص ضد التهابی آن در مبارزه با انواع سرطان و عوارض ناشی از شیمی درمانی بسیار موثر عمل می کند. مطالعات حیوانی نشان می دهد این گیاه نه تنها مبارزات ضد سرطانی دارد بلکه باعث تقویت لنفوسیت ها شده که با مهاجمان خارجی و عفونت ها مبارزه می کند.
بر اساس تحقیقات انجام شده در مجله تومور شناسی، گیاه کالندولا در درمان درماتیت ناشی از شیمی درمانی سرطان پستان موثرتر از عوامل موضعی است که تاکنون برای درمان این نوع مشکلات تجویز می گردیده است.
احتیاط ها:
اگر شما به خانواده کاسنیان یا مرکبان آلرژی دارید نباید از گل همیشه بهار استفاده نمایید. گیاهان دیگر در این خانواده بابونه و اکیناسه می باشد.
به دلیل ارتقا قاعدگی توصیه می شود زنان باردار، زنان شیرده و همچنین زنانی که به دنبال بارداری هستند از چای گل همیشه بهار استفاده نکنند زیرا ممکن است به علت اثرات شدید عوارض قاعدگی باعث سقط جنین شود.
گل همیش بهار می تواند با داروهای آرامش بخش، دیابت و داروهای فشارخون یک اثر متقابل منفی به همراه داشته باشد.
منبع: سایت draxe.com