- عطارمارت
- شهریور 18, 1397
معمولا بیشتر از ادویه جات ها فقط برای طعم دار کردن غذاها استفاده می شوند، اما متخصصان طب سنتی معتقدند این چاشنی های گیاهی که در قفسه های آشپزخانه ها خودنمایی می کنند، خواص درمانی زیادی دارند. ترکیبات آنتی اکسیدانی، آنتی موتاژنیک، ضد التهابی و تقویت کننده های سیستم ایمنی موجود در ادویه ها، از طریق تاثیر بر عملکرد ارگان های مختلف بدن مثل سیستم گوارش، قلبی – عروقی، تنفسی، تولید مثل، اعصاب و سایر اندام ها باعث حفظ سلامتی می شوند. در فصل زمستان مصرف برخی ادویه ها بسیار پر فایده هستند و به گرم شدن بدن در فصل زمستان کمک کرده و برخی نیز از بروز بیماری ها پیشگیری می کنند. البته هنگام مصرف شان باید نکاتی را هم در نظر بگیرید به ویژه اگر قصد بارداری دارید یا اینکه کودکی دارید که به او شیر می دهید. در این مقاله از عطاری آنلاین عطارمارت به ادویه جات مناسب برای سرماخوردگی پرداخته ایم.
ادویه جات برای سرماخوردگی:
در ادامه این مقاله می توانید با ادیه جاتی آشنا شوید که در زمان فصل سرما و یا هنگامی که دچار سرماخوردگی شده اید، مصرف نمایید و دیگر دچار این بیماری شایع نباشید.
زعفران، ضد افسردگی فصلی:
عطر خوش زعفران برای همه ی ما ایرانی ها خوشایند است و معمولا در انواع غذاها، دسرها و … از آن استفاده می کنیم. البته نباید خواص درمانی آن را نادیده گرفت. زعفران خاصیت ضد افسردگی دارد و مصرف هفتگی ۳ تا ۴ فنجان چای آن، به خصوص در فصل زمستان برای کسانی که ممکن است دچار افسردگی فصلی شوند، مفید است. چای زعفران ۲۵ تا ۳۰ درصد علایم افسردگی را کاهش می دهد. متخصصان طب سنتی می گویند زعفران، مسکنی ضد درد و ضد سرفه است که باعث تنظیم عادت ماهیانه می شود، گردش خون را بهبود می بخشد، خونریزی های بعد از زایمان را کاهش می دهد، قوای جنسی را تقویت می کند و آرامبخش است. اما خانم های باردار نباید در مصرف آن زیاده روی کنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین به ویژه در سه ماه اول بارداری شود.
حفظ گرمای بدن با دارچین:
دارچین ادویه ای خوش عطر و طعم است که بوی بد مواد غذایی مانند گوشت را از بین می برد و آنها را خوشمزه می کند. اما از نظر طب سنتی، دارچین یک گرم کننده است که گرمای بدن را در روزهای سرد زمستانی حفظ می کند. یک فنجان چای دارچین یا ریختن یک قاشق چای خوری پودر دارچین در یک لیوان آب جوش، راه خوبی برای پیشگیری از آنفلوانزا در زمستان است. برای پیشگیری از سرما و گرم نگه داشتن دست ها و پاهایی که هر لحظه احساس سرما می کنند انتخاب خوبی است. یک فنجان چای دارچین می تواند دردهای قاعدگی را آرام کند، درد مفاصل را تسکین دهد و همچنین احساس پری بعد از یک وعده ی غذایی را کمتر، به هضم بهتر غذا کمک کرده و از ریفلاکس جلوگیری کند. مصرف منظم چای دارچین باعث قوی تر شدن لثه ها می شود و خاصیت آنتی اکسیدانی قوی هم دارد. در دوران بارداری و برای افرادی که دچار زخم معده یا روده هستند مصرف دارچین مناسب نیست، زیرا می تواند باعث ایجاد علائمی شود که سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد افسردگی شود.
زردچوبه برای روزهای سرد:
زردچوبه یکی از پرکاربردترین ادویه های ایرانی است که تقریبا در طبخ همه ی غذاها از آن استفاده می شود. به گفته ی حکمای طب سنتی، زردچوبه گرفتگی و انسداد صدا را باز می کند، بنابراین در هنگام ابتلا به سرماخوردگی می تواند دوای بیماری شما باشد. همچنین مصرف روزانه ی زردچوبه در پیشگیری از ابتلا به سرطان های روده، پوست، معده، کبد، ریه و سینه موثر است. این ادویه برای پاکسازی کبد به کار می رود، بهترین داروی ضد تورم است. باعث خشک شدن زخم ها و رفع درد آنها می شود، تب بر است، غرغره کردن آن باعث کاهش دندان درد می شود (اثری مشابه گیاه میخک)، خون را تصفیه می کند و مصرف دم کرده ی آن تاثیر زیادی در درمان اسهال دارد.
هل، ضد سرفه:
معمولا از هل برای عطر و طعم خوب چای استفاده می کنند، اما دانه های خوشبوی هل می تواند نقش درمانی داشته باشد. پودر هل، مزه و طعمش را سریع از دست می دهد، اما دانه های با پوست آن میتواند ماندگارتر باشند. در طب سنتی از این ادویه برای تسکین سرفه، برونشیت، کاهش تب، التهاب دهان و حلق، رفع مشکلات کبد و کیسه ی صفرا، تقویت سیستم ایمنی و رفع عفونت استفاده می شود. مصرف هل میتواند در کارآیی کبد، معده، روده و اشتها مفید باشد و مشکلات گوارشی را درمان کند.
زیره سیاه، ضد سرماخوردگی:
دانه های زیره گرم، شیرین و تند هستند و ارزش غذایی آنها نیز بالاست. این دانه ها خواص مفید زیادی دارند. دانه های زیره سیاه حاوی آنتی اکسیدان های قوی از جمله کاروتن، گزانتین و زآگزانتین هستند و از بدن در مقابل رادیکال های آزاد محفاظت کرده بنابراین بدن را در مقابل سرطان، عفونت و سایر بیماری ها ایمن می کنند. همچنین برای درمان سرماخوردگی، برونشیت و سندروم روده تحریک پذیر استفاده می شوند. انواع زیره منابع غنی فیبر رژیمی اند و ۳۸ گرم آن (میزان توصیه شده ی دریافتی روزانه) فیبر بدن را تامین می کند.
فلفل و دردهای عضلانی:
فلفل سیاه و قرمز تقریبا محبوب هر ذایقه ای هستند و در غذاهای مختلف استفاده می شوند. حکمای طب سنتی معتقدند فلفل، خون غلیظ را سبک می کند و دردهای عضلانی را کاهش می دهد. همچنین مقوی معده، بادشکن و برای اعصاب و تقویت حافظه مفید است. استفاده از روغن آن نیز باعث رشد و پیشگیری از سفید شدن موها می شود، البته مصرف زیاد فلفل به ویژه نوع تند آن برای افراد کم خون و افراد مبتلا به بیماری های پوستی و ناراحتی های گوارشی توصیه نمی شود. مصرف فلفل سیاه باعث کاهش دردهای روماتیسمی می شود. این در حالی است که به گفته پژوهشگران، فلفل قرمز به هضم غذا کمک می کند و در رفع احساس خستگی نیز موثر است.
کاهش دردهای روماتیسمی با جوز هندی:
جوز هندی در هر آشپزخانه ای پیدا نمی شود و طعم آن مورد پسند برخی از افراد نیست. اما باید بدانید این ادویه هم خوشمزه است و هم در حفظ سلامتی نقش به سزایی دارد. در طب سنتی از جوز هندی در درمان اسهال، التهاب غشای موکوسی، نفخ و استفراغ استفاده می شود. در چین از این ادویه برای تسکین سردرد، کاهش تب، از بین بردن ضعف و ناتوانی استفاده می شود. ناگفته نماند روغن این ادویه برای کاهش دردهای روماتیسمی مفید است.
زنجبیل، ضد تب:
زنجبیل ادویه ای است که می تواند برای درمان بسیاری از مشکلات استفاده شود و در فصل زمستان بسیار مفید است، چون در این فصل بیشتر در معرض ابتلا به سرماخوردگی، عفونت های سینوسی و آنفلوانزا هستید. جوشانده زنجبیل در رفع درد و کاهش تب موثر است. زنجبیل طبیعتی گرم دارد و داروی گیاهی ضد سرماخوردگی محسوب می شود. در مکانی که افرادی دچار سرماخوردگی باشند، ویروس ها می توانند بیماری را به افراد دیگر منتقل کنند. پیشگیری بهترین کار است و ۵۰ درصد از بروز بیماری ها کاهش پیدا می کند. اگر افراد قبل از اینکه دچار سرماخوردگی شوند، بدن خود را ایمن کنند، از بروز سرماخوردگی پیشگیری کرده اند. همچنین مصرف میوه ها و سبزی ها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و استراحت نیز یکی از عوامل مهمی است که ایمنی بدن را افزایش میدهد.
در این مقاله به بررسی ادویه جاتی پرداختیم که در صورت مصرف در فصل زمستان می تواند از سرماخوردگی شما جلوگیری کند. برای خرید ادویه جات زمستانی می توانید به فروشگاه عطاری آنلاین عطارمارت مراجعه کنید.