درمان کبد چرب

یکی از اساسی ترین اقدامات در حصول اطمینان از سلامت بدن، حذف موثر سموم و مواد مضر از بدن است. این امر می تواند برای تعداد زیادی از مردم به دلیل تغییر سبک زندگی آن ها با مشکل مواجه شود.

اکثر مردم نه تنها زمان مورد نیاز برای توجه به نیازهای بهداشتی و سلامتی بدن خود را ندارد بلکه گاهی اوقات در جهت افزایش عوامل مضر محیطی نیز بر می آیند. این عوامل باعث افزایش سطح سموم بدن می شود. از آب آشامیدنی تا هوا همه چیز آلوده شده است. در واقع مواد مضری چون سرب در آب و هوای بسیاری از کشورها یافت می شود.

علاوه بر این در رژیم های غذایی مدرن مواد مغذی کمتری وجود دارد که این مواد مغذی در نابودی سموم مضر بسیار ضروری هستند. غذاهای فرآوری شده دارای مواد مغذی کمتر و مواد نگهدارنده و مضر بیشتری هستند. متاسفانه این نوع غذاها بزرگترین بخش رژیم غذایی بسیاری از مردم را در سرتاسر جهان تشکیل داده است. این وضعیت باعث انباشت سموم در بدن شده و از آن جا که مکانسیم های پاکسازی و سم زدایی بدن نیز در نبود مواد مغذی به خوبی فعالیت نمی کنند باعث تهدید سلامتی انسان می شود.

کبد مسئول پاک کردن بدن و حفظ آن از مواد سمی است. اختلال در عملکرد کبد اثرات نامطلوبی را بر بدن می گذارد. به علت وجود کبد غذا به درستی هضم شده و مواد مغذی آن مثل مواد معدنی، ویتامین ها و آهن ذخیره می شود. بدون کبد و تولید صفرا چربی ها هضم نمی شوند.

برای آشنایی با خواص زردچوبه مقاله زردچوبه و خواص آن برای سلامتی انسان را مطالعه نمایید.

چرا باید به دنبال یک کبد سالم باشیم؟ وظایف و عملکرد کبد چیست؟

علائم سرطان کبد

همانطور که قبلا اشاره شد اختلال در عملکرد کبد می تواند اثرات مخربی را بر سلامتی بدن داشته باشد. مهمترین وظایف کبد به شرح زیر می باشد.

جذب مواد مغذی:

قبل از اینکه چندین نوع ماده مغذی تجزیه و جذب خون شود، کبد وظیفه پردازش آن ها را دارد. بدون عملکرد صحیح کبد (مثلا داشتن کبد چرب) انواع خاصی از مواد مغذی نمی تواند جذب شود.

حذف سلول های خونی فرسوده:

سلول های قدیمی خون که شکسته و ناپایدار شده اند از طریق جریان خون و به وسیله کبد حذف می شوند. این عملکرد کبد باعث ایجاد سلول های خونی تازه تر و کارآمدتر در بدن انسان می شود.

تعادل:

یکی از مهم ترین وظایف کبد ایجاد تعادل در سطح چربی، قند و پروتئین می باشد.

اثربخشی داروها:

کبدهای ناسالم مثل کبدهای چرب باعث به وجود آمدن عوارضی مثل عدم اثربخشی داروها می شود. کبد مسئول انجام متابولیسم دارو می باشد و بدن را در زمان بیداری تقویت می کند.

ذخیره سازی:

مواد مغذی مهمی مثل آهن، مواد معدنی و ویتامین A که در زمان های خاصی مورد نیاز بدن می شود در کبد ذخیره می شود.

تولید پروتئین و کلسترول خوب:

کبد وظیفه تولید پروتئین و کلسترول خوب را در بدن انجام می دهد.

فیلتر کردن مواد سمی:

اساسی ترین کار کبد چک کردن مواد از نظر مضر و سمی بودن قبل از ورود به جریان خون می باشد. البته گاهی اوقات مثل ناسالم بودن کبد (کبد چرب) بعضی مواد سمی وارد بدن می شود. آمونیاک و بیلی روبین بعضی از مواد مضری هستند که توسط کبد از جریان خون خارج می شوند.

برای آشنایی با انواع چای زردچوبه و خواص آن مقاله دستورالعمل انواع چای زردچوبه را مطالعه نمایید.

چه چیزی باعث آسیب رسیدن به کبد می شود؟

زردی-پوست-از-علائم-کبد-چرب

وقتی در مورد خطرات و بیماری های کبد فکر می کنیم، اولین چیزی که به ذهن اکثر افراد می آید نوشیدن الکل و عوارض آن می باشد. البته این یک حقیقت است که نوشیدن الکل می تواند به طور قابل توجهی به کبد آسیب بزند. سیروز کبد یکی از مشکلات جدی برای انسان می باشد که از مصرف زیاد الکل حاصل می شود.

اما باید بدانید که الکل تنها عامل ایجاد مشکلات کبدی نمی باشد. تعداد زیادی از عوامل وجود دارد که باعث بیماری و سوء عملکرد کبد می باشد. مصرف استامینوفن و داروهای دیگر نیز می تواند منجر به آسیب های کبدی شود. مصرف این داروها راه را برای آسیب به بافت های کبد هموار می کند. این چیزی است که در سیروز اتفاق می افتد و بعد از آن منجر به نارسایی یک اندام مهم بدن می شود اگر درمان نشود.

خوردن مواد سمی مثل قارچ های وحشی به طور مداوم نیز می تواند منجر به این اتفاق شود. گاهی اوقات ادامه مصرف غذاهای فرآوری شده می تواند چنین واکنشی را در کبد ایجاد کند. بسیاری مواد غذایی حاوی مواد شیمیایی هستند که برای بدن بسیار مضر هستند.

بدن می تواند از طرق دیگر نیز در معرض مواد سمی و شیمیایی نیز قرار گیرد مثل آلودگی آب، زمین و هوا… افراد واقع در مناطق مسکونی در نزدیکی کارخانه ها به علت آلودگی هوا و آب، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های کبد هستند.

چگونه پاکسازی کبد انجام دهیم؟

درمان کبد چرب با گیاهان دارویی

اگر کبد شما عملکردهای طبیعی خود را به خوبی انجام نمی دهد یا دچار بیمارهای کبد شده اید، راه های مختلفی برای بهبود و پاکسازی کبد وجود دارد تا یک کبد سالم داشته باشید. در ادامه برخی از روش های پاکسازی کبد را توضیح می دهیم.

مصرف آب سبزیجات و میوه های تازه:

نوشیدن آب سبزیجات و میوه های تازه یک راه عالی برای به دست آوردن تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن بدون افزایش در مصرف کالری می باشد. اینکار اثرات غذاهای فرآوری شده و التهابی را کاهش داده و همچنین باعث کاهش PH بدن شده که به متابولیسم و سوخت و ساز بدن کمک می کند.

حذف مواد غذایی سمی از رژِم غذایی:

سعی کنید مصرف غذاهای فرآوری شده که دارای نگهدارنده های فراوان مثل نیترات، نیتریت، روغن های هیدروژنه و قندها می باشد را کم کنید. اکثر این مواد باعث ایجاد سموم و رشد باکتری در کبد می شوند. بیشتر از مواد طبیعی استفاده نمایید تا حجم فعالیت کبد کاهش پیدا کند.

مصرف پتاسیم:

پتاسیم علاوه بر کاهش کلسترول و سطوح سیستولیک، در پاکسازی کبد نیز نقش دارد. خوردن غذاهای غنی از پتاسیم مانند سیب زمینی، لوبیا، اسفناج، موز، گوجه فرنگی و چغندر برای داشتن یک کبد سالم ضروری است. پتاسیم می تواند فشار خون را کاهش دهد و استرس را در کبد پایین بیاورد تا عملکرد کبد بهبود پیدا کند.

سایر مواد غذایی برای درمان بیماری های کبد و کبد چرب:

تعدادی از ادویه جات، گیاهان دارویی و مواد غذایی به صورت خام یا به شکل مکمل وجود دارند که در درمان بیماری های کبد موثرند. خار مریم یا خار شیری محبوب ترین گیاه شناخته شده برای درمان کبد به ویژه بعد از شیمی درمانی می باشد. این گیاه دارویی برای تقویت دیواره کبد و همچنین سم زدایی آن بسیار مفید است.

زردچوبه یکی دیگر از ادویه جاتی است که برای بهبود عملکردهای کبد مفید می باشد و کبد را در ایجاد بافت های سالم و متابولیسم بهتر کمک می کند. در حال حاضر مطالعاتی بر روی تاثیر زردچوبه بر سیروز کبد در حال انجام است.

علائم سرطان کبد

کاهش وزن و سرطان کبد

متاسفانه علائم سرطان کبد تا زمانی که وخیم نشده باشد بروز پیدا نمی کند. این علائم هم معمولا نشانه های حادی از بیماری نیستند به همین دلیل اکثر افراد آن را جدی نمی گیرند. اما بهتر است در صورت مشاهده این علائم تحت چکاپ قرار گیرید. سرطان اولیه در کبد آغاز شده اما در صورت سهل انگاری به بخش های دیگری از بدن نیز سرایت می کند. بنابراین علائم اولیه سرطان کبد چیست؟ در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

این علائم اغلب مبهم هستند اما باید در صورتی که هر کدام را مشاهده کردید با پزشک خود در میان بگذارید. این علائم شامل:

خستگی-از-علائم-کبد-چرب

  • کاهش وزن ناخواسته
  • از دست دادن اشتها
  • احساس خستگی کامل پس از خوردن غذا حتی اگر مقدار کمی باشد و احساس حالت تهوع و استفراغ
  • درد و تورم در شکم
  • زرد شدن پوست
  • خارش پوست
  • احساس خستگی و ضعف کلی

یک توصیه بهداشتی: اگر هر یک از علائم را در خود مشاهده کردید به پزشک مراجعه نمایید. اما نگران نباشید چون خیلی از این علائم می تواند نشان دهنده یک عفونت باشد نه سرطان کبد. اما باید جدی گرفته شوند.

 

منبع: سایت reportshealthcare.com

سایت www.express.co.uk

سایت organicfacts.net

 

 

 

 

۲ دیدگاه برای “وظایف کبد، درمان کبد چرب و علائم سرطان کبد”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *